Jump to content


Photo

Forums Upgrade


14 replies to this topic

#1 markgoldstein

markgoldstein

    Super Member

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 3,108 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, United Kingdom

Posted 11 June 2008 - 05:28 PM

IMPORTANT: We've upgraded our Forums - please report any issues here.

Alternatively you can email: mark@photographyblog.com
Mark Goldstein
Editor, PhotographyBLOG

#2 markgoldstein

markgoldstein

    Super Member

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 3,108 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, United Kingdom

Posted 12 June 2008 - 07:21 AM

(Posted on behalf of alan fear)

Hi Mark,

I am sure that you are aware that there are some problems with the forums pages.

Firstly the link at the top of the gallery page, to report problems, has a problem of it's own...it does not allow replys.

For some reason, the user login keeps dropping out, at random. I have logged in 4 or 5 times in the last hour or so.

At times it can be very slow, still.

Sometimes the formatting in the forums drops out.

The gallery pages seem to be working well, but slow sometimes.
Mark Goldstein
Editor, PhotographyBLOG

#3 markgoldstein

markgoldstein

    Super Member

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 3,108 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, United Kingdom

Posted 12 June 2008 - 07:36 AM

Alan, taking your points in order...

Not being able to reply
Well spotted! I completely forgot that I'd set the Announcements board to be read-only!
You should be able to leave a reply now...

User login
Are you logged out when you're using the Gallery, or the Forums, or both? Do you have to do anything (look at a picture or post) to cause the logout?

Very Slow
Are you referring to the Forums here?

Formatting
If you're seeing a largely unformatted page, it sounds like the stylesheet isn't being loaded, which is probably related to the speed issue.

Gallery page
Has this slowed down noticeably since yesterday when we upgraded the forum? Or has it been slow on and off for the last week?

Thanks in advance for your help!
Mark Goldstein
Editor, PhotographyBLOG

#4 chappo1

chappo1

    Super Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 12,726 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne Australia
  • Interests:Australian wildlife, photography, red wine. White wine if there is no red and.... (Is wife beating a hobby or a passtime? ).<br />language- As you may gather from some of my smart arse comments....

Posted 12 June 2008 - 12:07 PM

QUOTE (markgoldstein @ Jun 12 2008, 05:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Alan, taking your points in order...

Not being able to reply
Well spotted! I completely forgot that I'd set the Announcements board to be read-only!
You should be able to leave a reply now...

User login
Are you logged out when you're using the Gallery, or the Forums, or both? Do you have to do anything (look at a picture or post) to cause the logout?

Very Slow
Are you referring to the Forums here?

Formatting
If you're seeing a largely unformatted page, it sounds like the stylesheet isn't being loaded, which is probably related to the speed issue.

Gallery page
Has this slowed down noticeably since yesterday when we upgraded the forum? Or has it been slow on and off for the last week?





Thanks in advance for your help!

Hi Mark,
I am being faced with random logging off as well... I thought it was just me until I read one of Bridget's comments.
Normally I open the site and I am instantly in as me. From today (OZ time) I have had to log in. Then I went from Gallery to forum and it wanted me to log in again.
I opened my e-mail program to sent an a-mail and when OI came back to the still open browser I had to log in again
john


We're off to see the Lizard~~the wonderful (sic) Lizard of Oz~~

#5 markgoldstein

markgoldstein

    Super Member

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 3,108 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, United Kingdom

Posted 12 June 2008 - 01:09 PM

OK, I've made a change, could you please try now and let me know what happens?
Mark Goldstein
Editor, PhotographyBLOG

#6 markgoldstein

markgoldstein

    Super Member

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 3,108 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, United Kingdom

Posted 13 June 2008 - 04:07 PM

John, have you had any more login problems since yesterday?

Mark Goldstein
Editor, PhotographyBLOG

#7 Bridget

Bridget

    Super Member

  • Advanced Members 200
  • PipPipPipPip
  • 9,023 posts
  • Gender:Female
  • Location:North Devon
  • Interests:I enjoy playing the piano,my job with the elderly,and of course photography.

Posted 14 June 2008 - 04:20 PM

Hi there Mark,

I had those logging in problems also,but they seem to have been resolved now.My next trick is to learn this my page thing with the new messaging.At the moment it is puzzling me a little lol smile.gif

Bridget

#8 markgoldstein

markgoldstein

    Super Member

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 3,108 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, United Kingdom

Posted 15 June 2008 - 07:47 AM

That's good to hear!

Do you mean the new-look Profile page (the page that's displayed when you click on your name in the Forums?)
Mark Goldstein
Editor, PhotographyBLOG

#9 Amandart

Amandart

    Super Member

  • Advanced Members 300
  • PipPipPipPip
  • 15,464 posts
  • Gender:Female
  • Location:New York, U.S.A.

Posted 15 June 2008 - 02:31 PM

How did this happen? My comment came out as an unregistered user. lol. Which, quite frankly, could work out to my advantage for future comments. lol...

http://www.photograp...php?photo=81137

#10 markgoldstein

markgoldstein

    Super Member

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 3,108 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, United Kingdom

Posted 15 June 2008 - 04:49 PM

That definitely shouldn't happen!

Is it just this comment? Or are there others?
Mark Goldstein
Editor, PhotographyBLOG

#11 Amandart

Amandart

    Super Member

  • Advanced Members 300
  • PipPipPipPip
  • 15,464 posts
  • Gender:Female
  • Location:New York, U.S.A.

Posted 15 June 2008 - 09:29 PM

QUOTE (Amandart @ Jun 15 2008, 10:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
How did this happen? My comment came out as an unregistered user. lol. Which, quite frankly, could work out to my advantage for future comments. lol...

http://www.photograp...php?photo=81137


So far it only happened on the one comment.


#12 markgoldstein

markgoldstein

    Super Member

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 3,108 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, United Kingdom

Posted 16 June 2008 - 07:22 AM

OK, thanks for letting me know, I've deleted it to avoid any confusion!

Please tell me if it happens again.

Mark Goldstein
Editor, PhotographyBLOG

#13 Bridget

Bridget

    Super Member

  • Advanced Members 200
  • PipPipPipPip
  • 9,023 posts
  • Gender:Female
  • Location:North Devon
  • Interests:I enjoy playing the piano,my job with the elderly,and of course photography.

Posted 16 June 2008 - 08:37 AM

QUOTE (markgoldstein @ Jun 15 2008, 08:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
That's good to hear!

Do you mean the new-look Profile page (the page that's displayed when you click on your name in the Forums?)



Yes thats the one,i have tried to work this friends thing out, and i had a message that would not open fully,well it opened but it would not scroll down for me to read it all,am i doing something wrong.I will go back into it and try a bit harder lol.

Briget

#14 alan fear

alan fear

    Super Member

  • Advanced Members 100
  • PipPipPipPip
  • 9,468 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Australia

Posted 18 June 2008 - 12:18 AM

QUOTE (markgoldstein @ Jun 12 2008, 03:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
IMPORTANT: We've upgraded our Forums - please report any issues here.

Alternatively you can email: mark@photographyblog.com


Hi Mark,
I have tried several times to upload a photo to my profile page, but keep getting the message that the upload failed and to conact a board administrator. The pictures I have tried are JPG's, max one side 150px and only about 50kb.

Cheers, Alan

#15 markgoldstein

markgoldstein

    Super Member

  • Admin
  • PipPipPipPip
  • 3,108 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, United Kingdom

Posted 01 July 2008 - 04:30 PM

This bug has now been fixed.

You should now be able to upload a photo to the Profile page.
Mark Goldstein
Editor, PhotographyBLOG



Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users